Laat ze niet met lege handen staan!

Zeker 90% van de werkende ouders, heeft geen vaste baan. De inkomsten zijn daarmee per direct opgehouden. Letterlijk en figuurlijk kunnen zij en wij onze handen niet uit de mouwen steken. Maar we kunnen wel voorkomen dat ze met lege handen komen te staan!

 

Daarom zijn we de actie 'no empty hands' gestart. Met deze actie willen we het mogelijk te maken dat de gezinnen extra voedsel ontvangen via de winkel. 

Werkeloos

Daar zit ik dan. Op mijn bed. Een nieuwe dag is aangebroken. Vandaag is het de vijfde dag dat Roemenië in lock-down is gegaan. Een week eerder begonnen de eerste maatregelen. We mochten wijken niet meer in, kinderen niet meer bezoeken en langzaam maar zeker werd alles aangescherpt. Sinds gisteren is het officieel. Als je zonder ingevuld formulier op straat loopt, kan je jezelf behoorlijk in de problemen werken.

 

Op weg naar kantoor om die formulieren te printen, kan ik de verleiding niet weerstaan. Ik maak stiekem een klein ommetje en rijd langs een van de wijken. Stilte. Geen mens op straat. Ook in de Roma-wijk is de lockdown een feit. Ik zie een van de moeders buiten iets weggooien. Op het moment dat zij haar huisje weer binnenstapt, zal ze met z’n vijven in een kamer van 3 bij 3 zitten.

Ik ben werkeloos. Naast wat administratief werk heb ik niks te doen. En dat juist in zo’n tijd waar hoge nood is. Juist in deze tijd, waarin er voor 90% van de gezinnen waar wij mee werken geen inkomsten zijn, zitten we thuis. Afstand houden. Niet op bezoek gaan. Thuis op de bank zitten is het beste wat we kunnen doen. 
 

Kan ik dan niks doen? 

Jawel, gelukkig wel. Niet fysiek bij de mensen zijn betekent niet dat we niks voor hen kunnen doen. Iets wat jullie als sponsor nog veel beter weten dan ik. Want hoe vaak krijgen we niet post, met bemoedigende woorden van sponsors die aangeven dagelijks voor de Roma's te bidden. In deze tijd waarin de hele wereld even stil lijkt te staan, bloeien de initiatieven om in gebed toch met elkaar verbonden te zijn. 

Via deze weg wil ik jullie vragen om in deze onzekere tijden deze gezinnen extra mee te nemen in gebed.

 

Er is meer!
De voedselhulp die wij wekelijks geven, regelen wij via de lokale winkel. Iets wat op dit moment ontzettend gunstig is. Want hoewel wij niet de wijken in mogen, is de supermarkt nog open en kan de hulp dus doorgaan.
 

Laat deze gezinnen niet met lege handen staan, maak vandaag nog je donatie over:
Stichting Phoneo
NL86 ABNA 0465 1217 72
o.v.v. 'no empty hands' en help mee! 

Stichting Phoneo

NL83 ABNA 041 497 81 61 te Aduard

© 2017 Stichting Phoneo