top of page
0-4.jpg

 Bread to Live 

Sponsor een kind

Geen werk, geen uitkering, koude winters, veel kinderen – de ingredienten voor honger in de Romawijken. Om ons heen zien wij 
gezinnen dagelijks worstelen om een
maaltijd op tafel te kunnen zetten; lang niet altijd slagen ze hierin. Kleine baby’tjes leven op thee als moeder geen borstvoeding kan geven.  

 

Als je honger hebt kun je alleen maar denken aan overleven, je leeft bij de dag en hebt niet meer de energie om vooruit te plannen voor de toekomst. Juist hierdoor wordt de situatie op de lange termijn van kwaad tot erger. Pas als mensen regelmatig te eten hebben komt er weer tijd en energie om vooruit te kijken.  

 

Gezinnen in deze schrijnende omstandigheden nemen we op in het Bread To Live sponsorprogramma.  Voor elk gezin zoeken we een sponsor die één van de kinderen voor 25 euro maandelijks ondersteunt.  Wij betalen de plaatselijke winkel en de ouders kunnen wekelijks voor dit bedrag aan levensmiddelen halen. Een enorme uitkomst zeker voor veel alleenstaande moeders! 

 

Kind en sponsor hebben contact met elkaar via brieven en tekeningen en we zien dat ook dit contact hun wereldbeeld vergroot en hen bemoedigt.  

 

Bent u enthousiast geworden? Word dan sponsor en stuur vandaag nog een email naar breadtolive@phoneo.nl.

“Ik woon als sinds ik baby was bij mijn oma, zij is al heel oud maar ze zorgt zo goed mogelijk voor mij. Doordat we nu een sponsor hebben is het voor oma makkelijker om te zorgen voor eten. Ik ga nu ook elke dag met iets te eten naar de kleuterschool.”  

Darius Moise (5 jaar) Petelea 

 

“Op dit moment ben ik alleen thuis met mijn 3 jongere broertjes, mijn ouders zijn in het buitenland op zoek naar werk. De buren helpen me wat maar ik zou niet weten wat ik zou moeten zonder het eten dat ik elke week kan halen op mijn bon.”  

Samuel (13) Petelea 

 

“Ik schrijf met Sofie (14 jaar) uit Nederland, het is zo leuk om haar dingen over mijn leven te vertellen en haar brieven te lezen. Het is zo bijzonder dat zij aan mij denkt!”  

Rebekka (10 jaar) Reghin 

Over ons

Wij reisden met een klein groepje uit onze kerk naar Reghin. Het was een hele bijzondere reis. Wat ons bijzonder raakte was de vrijheid die we ervoeren in de samenkomst! Echt geweldig, zo vrij en in eenheid met verschillende naties God groot maken! Ook was het indrukwekkend om te zien hoe de mensen van Phoneo met zoveel overgave voor God werken, echt hun leven hebben neergelegd. Prachtig om zo'n vruchtbaar werk van God te zien!

Chris en Annemieke Jonker, PG Sjaloom Heerhugowaard

Wij kennen Phoneo als een positieve, christelijke organisatie die zich volledig inzet voor de zigeuner bevolking, met een gedreven, plezierig team. Voor ons is Bread to Live een belangrijk doel, het ondersteunen van gezinnen door middel van voedselhulp. Want in onze ogen is elk kind waardevol en kostbaar om voor te vechten.

Hedzer en Anneke van Houten, Bread to Live sponsors

Over bread to live
bottom of page