top of page

 VELD KEUKEN 
 UKRAINE 

Hulp in woord en daad!

Een Strijd voor Hoop: Phoneo's Humanitaire Inzet in Oekraïne

 

In het door oorlog verscheurde land Oekraïne staat een bevriende kerk genaamd House of Glory op als een baken van hoop. Met de onvermoeibare inzet van een toegewijd team van vrijwilligers neemt Phoneo de verantwoordelijkheid op zich voor een belangrijke missie: het voorzien van warme maaltijden aan duizenden oorlogsvluchtelingen in Odessa.

 

Daarnaast coördineert Phoneo grote hulptransporten van voedsel, medicijnen en essentiële benodigdheden naar hun opslag depot in Kherson, van waaruit deze hulpgoederen naar de meest behoeftige gebieden in Oekraïne worden gedistribueerd.

Te midden van chaos en verwoesting blijft de House of Glory haar deuren openen, niet alleen als een plek van verering, maar ook als een bron van hulp en troost voor degenen die getroffen zijn door de verschrikkingen van de oorlog. Als nauwe partner van House of Glory werkt Phoneo onvermoeibaar om hun inspanningen te ondersteunen en essentiële diensten te bieden aan degenen die het het meest nodig hebben.

Elke maand zorgt Phoneo ervoor dat er 3 tot 4000 warme maaltijden worden bereid en uitgedeeld aan oorlogsvluchtelingen in Odessa. Deze maaltijden bieden niet alleen voeding, maar ook een moment van rust en menselijke verbondenheid voor mensen die geconfronteerd worden met de meest moeilijke omstandigheden. 

Naast de distributie van maaltijden zet Phoneo zich in voor grootschalige hulptransporten naar Oekraïne. Het team coördineert de verzameling van voedsel, medicijnen en andere essentiële materialen die het meest nodig zijn in deze noodsituatie. Met hun opslagdepot in Kherson als centraal punt, zorgt Phoneo ervoor dat deze hulpgoederen snel en efficiënt worden gedistribueerd naar de meest kritieke gebieden in Oekraïne. Dit stelt hen in staat om de belangrijke steun te bieden aan degenen die anders verstoken zouden zijn van essentiële benodigdheden.

De inzet van Phoneo en House of Glory is gebaseerd op de overtuiging dat zelfs te midden van de meest duistere tijden, er altijd hoop is.

U KUNT HELPEN!!

1. Door te doneren via Tikkie of PayPal.     

          Note: Het is goedkoper om via Tikkie te doneren.

2. Door initiatief nemer te worden

Plaatselijke initiatieven van een groep mensen die bij elkaar komen om geld of voedsel in te zamelen zijn nu erg belangrijk.

 

Als u een gezamenlijk afzet punt creëert bv, in samen werking met een school kerk of organisatie en hulp goederen van onderstaande lijst bij elkaar brengt zodat de omvang van minimaal een mercedes sprinter gevuld wordt. Dan kunt u dit brengen naar een afzet punt vanwaaruit het naar Ukraine gebracht wordt.

Een school, buurtvereniging of kerk is al snel instaat om tweewekelijks een sprinter te kunnen vullen, wij zoeken mensen die daar intitiatief voor willen nemen voor een periode van een half jaar.

Bent u deze initiatief nemer neem dan contact op met Ilja witte.

Dan nemen wij een en ander met u door.

U kunt haar mailen op:  info@phoneo.org

IMAGE 2023-04-08 14_39_54.jpg
IMAGE 2023-04-08 14_41_11.jpg
276312116_998467311101944_3064527574641204170_n.jpg
278595427_1016151912666817_8336777087958793503_n.jpg
277467080_1004624593819549_8810252082310194064_n.jpg
paypal2.png
tikkie.png
Screenshot 2023-03-28 at 12.33.29.png

Via bovenstaande button of via de QRcode kunt u makkelijk en veilig een Donatie doen via ideal.

 

getuigenis van een vrijwilliger

"Als vrijwilliger bij Phoneo had ik de eer om deel uit te maken van een bezoek aan onze veldkeuken in Oekraïne, waar we warme maaltijden bereiden voor de slachtoffers van oorlog. Het was een ervaring die me diep heeft geraakt en mijn perspectief op menselijkheid heeft veranderd.

Bij aankomst werd ik meteen getroffen door de omvang van de crisis. De verhalen van de mensen die ik ontmoette waren hartverscheurend. Ze hadden hun huizen verloren, waren hun dierbaren kwijtgeraakt en leefden in voortdurende angst. Maar te midden van al deze ontberingen was er ook een ongelooflijke veerkracht en vastberadenheid om te overleven.

In de veldkeuken werd ik geconfronteerd met de harde realiteit van de pijn die deze kostbare mensen hebben doorstaan. Elke dag werden er honderden maaltijden bereid en uitgedeeld aan oorlogs vluchtelingen die alles wat ze hebben verloren. Het was hartverwarmend om te zien hoe een eenvoudige warme maaltijd een lichtpuntje kon zijn in het leven van deze mensen, een moment van troost en hoop te midden van de chaos.

Wat me het meest raakte, was de ongelooflijke dankbaarheid en waardering die ik zag in de ogen van degenen die we bedienden. Ondanks alle ontberingen en tragedies waren ze dankbaar voor de steun die ze ontvingen. Het herinnerde me eraan dat zelfs in de meest wanhopige omstandigheden de mens toch de kracht vindt om te blijven staan, en hoe zelfs een klein gebaar van mededogen een groot verschil kan maken.

Als vrijwilliger bij Phoneo realiseerde ik me dat we deze mensen zien dat ze er niet alleen voor staan, dat er anderen zijn die om hen geven en bereid zijn om hen te helpen hun leven weer op te bouwen.

De ervaring in de veldkeuken heeft mijn leven veranderd. Het heeft me geleerd dat er altijd iets is wat we kunnen doen, hoe klein ook, om de wereld een beetje beter te maken. Het heeft me geïnspireerd om me nog meer in te zetten voor dit belangrijke werk en anderen aan te moedigen om mee te doen. Samen kunnen we een verschil maken en hoop brengen in het leven van degenen die het het hardst nodig hebben."

             DONATIONS

             Help us to help Ukraine

European and International bank account details are:

ABN/AMRO Bank

The Netherlands

To.     : Stichting Phoneo

IBAN : NL83ABNA0414978161

Bic.    : ABNANL2A

Currency:  Euro

Purpose: donation (help ukraine )

Adres Phoneo Netherlands

Phoneo

Street: Burgemeester Seinenstraat 59

Code: 9831PV

City.  : Aduard

The Netherlands

Adres: ABN/AMRO Bank.

City.    : Groningen

Street : Grote Markt 22

Code  : 9712 HV Groningen

Screenshot 2023-03-28 at 12.33.29.png
paypal2.png
tikkie.png

Chris en Annemieke Jonker, PG Sjaloom Heerhugowaard

Wij reisden met een klein groepje uit onze kerk naar Reghin. Het was een hele bijzondere reis. Wat ons bijzonder raakte was de vrijheid die we ervoeren in de samenkomst! Echt geweldig, zo vrij en in eenheid met verschillende naties God groot maken! Ook was het indrukwekkend om te zien hoe de mensen van Phoneo met zoveel overgave voor God werken, echt hun leven hebben neergelegd. Prachtig om zo'n vruchtbaar werk van God te zien!

Over ons
bottom of page